Külalislavastaja töö korjas Kuldõunad

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sammul ja Kadri Lepp lavastuses «Nii nagu taevas». Need näitlejad valis publik seekord oma lemmikuks, Kadri Lepp sai selle tiitli osatäitmise eest «Piloodis».
Indrek Sammul ja Kadri Lepp lavastuses «Nii nagu taevas». Need näitlejad valis publik seekord oma lemmikuks, Kadri Lepp sai selle tiitli osatäitmise eest «Piloodis». Foto: Jaanus Laagriküll

Ugala viimasel kohvikuõhtul «Parimad palad» anti teada lõppenud hooaja publikulemmikud ehk Kuldõuna laureaadid.


Peaaegu kõik auhinnad noppis endale Ingo Normeti lavastatud «Nii nagu taevas». Vaid üks õun läks osatäitmisele teises lavastuses: Kadri Lepa tööle Andri Luubi «Piloodis»

«Miski ei rõõmusta tegijaid rohkem kui see, et etendus meeldib vaatajatele,» kommenteeris preemiate saamist Ingo Normet. «Teater ei ole ainult lava ja seal toimuv. Teater on kahe inimkoosluse, näitlejate ja publiku vastastikune mõju. Seetõttu on oluline, kui inimesed, kes istuvad saalis, avaldavad tunnustust nende tööle, kes on laval ja aidanud kõike seal toimuvat vormida.»

Külalisena Ugalas töötanud lavastajat rõõmustas seegi, et teatris parasjagu valitsenud keerukas olukord ei andnud end kordagi proovisaalis tunda. «Kõik tegid huvi ja innuga oma tööd,» lausus ta. «Selles mõttes valitses absoluutne professionaalsus.»

Teatri loominguline juht Indrek Sammul, kellele tõi Kuldõuna peaosa lavastuses «Nii nagu taevas», avaldas heameelt, et see lavastus pälvis tähelepanu.

«Väga hea vastukaja on ka «Kogujatele» ja «Nähtamatule varandusele». Viimati mainitu on jäänud hindajatel küll pisut teenimatult kahe silma vahele,» rääkis Indrek Sammul.

Taas jõuab «Nii nagu taevas» lavale sügisel. Paraku mängitakse seda vaid paar korda, sest novembris lõpevad üheks aastaks saadud näidendi autoriõigused.

Ka kevadel korraliku publikuhuvi pälvinud «Pilooti» ning publiku lemmikuks valitud näitlejatari Kadri Leppa saab taas näha tuleval hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles