Jalgrattatee taastamine tõotab teemaks kerkida

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee Toome ja Hariduse tänava vahelisel lõigul pole jalgrattateed juba peaaegu kaks aastat.
Reinu tee Toome ja Hariduse tänava vahelisel lõigul pole jalgrattateed juba peaaegu kaks aastat. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ülemöödunud suvel Reinu teelt kadunud jalgrattateed pole seniajani taastatud, ent asjatundjad leiavad, et seda võiks teha.

Reinu tee Toome ja Hariduse tänava vahelisel ühesuunalisel lõigul olnud rattateed mööda pääses kõige otsemini Männimäelt kesklinna ja vastupidi. Tegu oli just nimelt jalgrattatee, mitte -rajaga. Seal tohtis sõita mõlemas suunas ja see oli autoteest kollaste betoontõketega eraldatud.

2012. aasta suvel pinnati Reinu tee kõnealust lõiku täies ulatuses ning mõistagi tuli selleks eemaldada ka tõkked. Pärast pindamistööde lõppu jalgrattateed taastama ei hakatud, sest parasjagu oli käsil Viljandi gümnaasiumi ehitus ning raekojas ringles mõte muuta liiklus sel lõigul kahesuunaliseks. Sel juhul poleks jalgrattateele enam ruumi olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles