Pärimusassortii koos kilkidega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika teabekogu ootab ka selliseid helikandjaid, mida  oskavad praegu maha mängida ainult muuseumieksponaatide hulka kuuluvad seadmed. Kogu juhataja Janne Suits hoiab käes magnetofonilinti, millel on talletatud Holstre kapelli esinemine aastal 1990.
Pärimusmuusika teabekogu ootab ka selliseid helikandjaid, mida oskavad praegu maha mängida ainult muuseumieksponaatide hulka kuuluvad seadmed. Kogu juhataja Janne Suits hoiab käes magnetofonilinti, millel on talletatud Holstre kapelli esinemine aastal 1990. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Paari aasta eest andis üks mees pärimusmuusika festivali ajal meie kogule Aafrikast kaasa toodud huvitava instrumendi, mille ta väitis olevat kaameli sünnitusvalude leevendamise pilli,» ütleb pärimusmuusika teabekogu juhataja Janne Suits muiates ning keerutab seda kummalist muusikariista käes.

«Asjatundliku pilguga inimesele on muidugi kohe selge, et see on tänapäevaste metallkeeltega tšellot meenutav instrument,» märgib ta. «Kaamelil võib seda pilli kuulates küll kergem hakata, aga julgeksin selle originaalpäritolus ja võib-olla ka funktsioonis kahelda. Huvitav oleks selle annetajaga isiklikult kohtuda ja pillist midagi enamat kuulda.»

Pärimusmuusika aida võlvlagedega keldrikorrusel tegutsev teabekogu, mis tähistas äsja viiendat aastapäeva, ühendab endas fonoteeki, raamatukogu ja infokeskust ning sinna astub ikka aeg-ajalt sisse inimesi, kink kaenlas. Mõne aasta eest korraldati lausa kogumisaktsioon, mille ajal annetati teabekogule hulk pille, fotosid, raamatuid ja plaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles