Koledate kikudega ehitustööline reklaamib hambapastat

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas see on lembehetk või ühistu koosolek? Võta nüüd kinni. Perekondliku eluviisiga koprad on tihtilugu ninapidi koos.
Kas see on lembehetk või ühistu koosolek? Võta nüüd kinni. Perekondliku eluviisiga koprad on tihtilugu ninapidi koos. Foto: Marko Saarm / Sakala

See umbes 30-kilone öise eluviisiga vee-elukas on paljudele tuttavaks saanud eeskätt teleri vahendusel. Reklaamipauside ajal oleme näinud teda lastele õpetamas suuõõne hügieeni ning Disney multikates tatsab ta ringi ehituskiivriga, vilistab S-tähte ja nüpeldab vastaseid oma kurikalaadse sabaga.

Õige: loomulikult käib jutt kop­rast ehk piibrist. Et seda tegelast looduses trehvata, läheb tarvis püsivust, kannatlikkust ja loomulikult õnne, sest tegelikult on ta arg ja ettevaatlik.

Kopra hambapasta reklaamnäoks sattumine on aga üsna irooniline, sest tema enda hambad on kõike muud kui säravvalged. Täiskasvanud loomal on need pruunikasoranžid ja kohati isegi musta kaariesetaolise lisandiga. Zooloog Nikolai Laanetu teab rääkida, et hambapasta-kobras muudab teadjad hoopis murelikuks, sest tõenäoliselt on ta üks haige isend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles