Sõbrad meenutavad kontserdiga varalahkunud muusikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu Aleksander Sünteri panusele said vanad regilaulud köitvaks tuhandetele.
Tänu Aleksander Sünteri panusele said vanad regilaulud köitvaks tuhandetele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna kell 18 Tartu Jaani kirikus algava kontserdiga meenutavad hiljuti meie seast lahkunud muusikut Aleksander Sünterit sõbrad ansamblitest Oort, Vara ja teised. «Sünteri laulud» on üks autorilaulufestivali «Mailaul» keskseid kontserte.

Aleksander Sünterit tuntakse pärimusmuusikuna, kelle panust kultuuripärandi hoidmisse ja tutvustamisse oleks raske üle hinnata. Ta on tuntuks laulnud regilaulud «Suur härg» ja «Kurg kündmas» ning hulga teiste autorite loomingut. Pärimusmuusika kõrval viljeles Sünter ka autorilaulu. «Looja on üks» ning «Alguse valguses» on vaid üksikud näited sügavast maailmatunnetusest, mis ammutas väge esivanemate vaimsusest.

Mälestuskontserdi eestvedaja, ansambli Oort asutaja ja kitarrist Sulev Salm iseloomustab Aleksander Sünterit väeka ja mehelikult tundelise muusikuna, kelle looming peegeldab autori väljakujunenud hoiakuid ja elukäsitlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles