Sotsiaalminister ei näe maal küllalt pruute

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui noored teineteist õnnelikult ka leiavad, kipub mõni aeg hiljem – just pärast laste sündi – ära kaduma nende kui mehe ja naise suhe.
Kui noored teineteist õnnelikult ka leiavad, kipub mõni aeg hiljem – just pärast laste sündi – ära kaduma nende kui mehe ja naise suhe. Foto: www.freepik.com

Sündimusega seotud probleeme käsitlenud sotsiaalministri Helmen Küti sõnul jagub Eestis küll häid mehi, aga maapiirkondades valitseb pruudipõud.

«Eestis on piisavalt normaalseid mehi. Eesti mehed ongi normaalsed. Pigem on probleem maapiirkondade pruudipõud. Naised on läinud linna või välismaale,» rääkis Kütt eile Tallinnas peetud konverentsil «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!».

Sotsiaalministri andmeil sündis tänavu esimese kolme kuuga üle 200 lapse vähem kui mullu samal ajal. «Võib küsida, milleks meile üldse vabadus ja iseseisvus, kui meile ei sünni lapsi, kes elu Eestis edasi viivad, kes kannavad edasi meie keelt ja kultuuri,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles