Koolimaja saatus ripub ikka maa ja taeva vahel

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseum korraldas mitmel suvel Viljandi raekoja kõrval seisvas vanas koolimajas näitusi. Mis tühjast ja lagunevast hoonest edasi saab, pole veel selge.
Uue kunsti muuseum korraldas mitmel suvel Viljandi raekoja kõrval seisvas vanas koolimajas näitusi. Mis tühjast ja lagunevast hoonest edasi saab, pole veel selge. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vanalinnas otse raekoja kõrval aastaid tühjalt seisnud vana koolihoone saatus on juba pikka aega vaidlustele ainest pakkunud ning nähtavasti teeb seda veel mõnda aega. Samas tuli vähemalt ühes aspektis hiljuti selgus majja.

Linnavolikogu hindas mullu suvel lootusetuks uue kunsti muuseumi katse leida raha hoonesse filiaali rajamiseks. Kui seepeale langetati otsus hoonestusõiguse leping muuseumiga lõpetada, kinnitas selle juht Mark Soosaar, et kaalub sammu vaidlustamist kohtukulli ees. Nüüdseks on ta vägikaikaveost siiski loobunud ning andnud notaribüroos vajalikele paberitele nõusoleku märgiks allkirjad.

Lõplikult korstnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles