SUMIN tuleb Viljandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

31. maist 3. juunini on Viljandis esimest korda rahvusvaheline teatrikõrgkoolide kokkutulek SUMIN, kus tähelepanu all on noorele vaatajale mõeldud teater. Festivali korraldab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia.

SUMINale kogunevad teatrikõrgkoolide üliõpilased ja õppejõud seitsmest riigist: Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Islandilt ja Leedust. Antakse etendusi, osaletakse meistriklassides ja diskussioonides ning kuulatakse loenguid. Kokkutuleku avalavastus «Suur sumin» etendub pühapäeval, 1. juunil kell 11 Viljandi lauluväljakul ning on ühtlasi linna lastekaitsepäeva keskne sündmus.

SUMIN on kulminatsiooniks teatrikõrgkoolide aastasele lasteteatriprojektile. Osalevates koolides said teoks noorele vaatajale mõeldud teatri töötoad. Näiteks kultuuriakadeemias juhendas Jaanika Juhanson koosloomemeetodi, Taavi Varm interaktiivsete teatrilahenduste  ja Tiina Mölder laste tantsuteatri töötuba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles