Naat, nõges ja võilill on päral, põdrakanep, malts ja vesihein tärkamas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kaie Mölter
Copy
Härjapea kõrtsi perenaine LI Lugima soovitab tärganud rohelist tervislike toitude valmistamiseks tarvitada.
Härjapea kõrtsi perenaine LI Lugima soovitab tärganud rohelist tervislike toitude valmistamiseks tarvitada. Foto: Elmo Riig

Naat, nõges ja võilill – esimesed vitamiinirohked taimed, millest kevadel valmistada tervislikke toite, arvestades nende kilohinnaks vaid lehtede, varte ja juurikate kogumisele minevat ajakulu.

Oma aedagi pole tarvis, sest näiteks heitgaasidest saastumata lossimägede nõlvadki pakuvad soovijaile värsket naati ja nõgest, trepimäelt võib aga leida karulauku. Põdrakanepi värsked võrsed on vaese mehe spargel ja mahlakast vesiheinast saab hapukoore- või jogurtikastmega mõnusa salati grilltoidu kõrvale.

Peetrimõisa Härjapea kõrtsi perenaine Li Lugima kasutab värskelt tärganud rohelist umbrohtu paljudes toitudes.

Tagasi üles