Naat, nõges ja võilill on päral, põdrakanep, malts ja vesihein tärkamas

Härjapea kõrtsi perenaine LI Lugima soovitab tärganud rohelist tervislike toitude valmistamiseks tarvitada.

FOTO: Elmo Riig

Naat, nõges ja võilill – esimesed vitamiinirohked taimed, millest kevadel valmistada tervislikke toite, arvestades nende kilohinnaks vaid lehtede, varte ja juurikate kogumisele minevat ajakulu.

Tellijale Tellijale

Oma aedagi pole tarvis, sest näiteks heitgaasidest saastumata lossimägede nõlvadki pakuvad soovijaile värsket naati ja nõgest, trepimäelt võib aga leida karulauku. Põdrakanepi värsked võrsed on vaese mehe spargel ja mahlakast vesiheinast saab hapukoore- või jogurtikastmega mõnusa salati grilltoidu kõrvale.

Peetrimõisa Härjapea kõrtsi perenaine Li Lugima kasutab värskelt tärganud rohelist umbrohtu paljudes toitudes.

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles