Heategude väärtus on ligi 150 000 krooni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Rotary klubi president Marge Tirgo annab maja perenaisele Eda Protsinile lisaks klubide omale isikliku kingituse: purunematute lauanõude komplekti ja käsitsi valmistatud pashavormi. Tunnismeesteks on kokk Eha Saik ja üks heateo initsiaatoreid, kirikuõpetaja Ants Tooming.
Viljandi Rotary klubi president Marge Tirgo annab maja perenaisele Eda Protsinile lisaks klubide omale isikliku kingituse: purunematute lauanõude komplekti ja käsitsi valmistatud pashavormi. Tunnismeesteks on kokk Eha Saik ja üks heateo initsiaatoreid, kirikuõpetaja Ants Tooming. Foto: Helgi Kaldma

Kolga-Jaanis 1985. aastal ehitatud lasteaiamaja köök sai Leipzig-Brühli ja Viljandi Rotary klubi ning rahvusvahelise organisatsiooni toel uue sisustuse.


Eelmisel nädalal vaatasid Viljandi rotarid eesotsas klubi presidendi Marge Tirgo ning Kolga-Jaani valla esindajatega lasteaia ja hooldekodu uuendatud köögi üle, tunnistasid selle avatuks ja heateo kordaläinuks.

Heategevusprojekti lõpu märgiks kinnitas Kolga-Jaani pastor Ants Tooming köögi seinale mälestusplaadi.

Hooldekodu ja lasteaia juhataja Eha Protsin loetles, mis on vanas köögis uut: kaks suurt lauda, üks puidust ja teine metallpinnaga, nõudepesumasin, erilise segistiga valamu, kartulikoorimismasin ja köögikombain, millega saab nii viilutada kui vahustada.

«Kõik uued seadmed on väga head, oleme rotaritele väga tänulikud,» ütles juhataja.

Ühtlasi kiitis ta oma valda, kes kannab hoolt nii vanade kui laste eest: mudilased käivad lasteaias tasuta ning hooldekodus on igal vanuril omaette tuba ja lisaks sotsiaalkorteritele ehitatakse sotsiaalmaja, mis võib juba selle kuu lõpul valmida.

Pastor Ants Tooming ütles, et algatus tuli Saksamaalt arhitektist ohvitserilt Mark Aret­zilt, kes kuulub Kolga-Jaani kiriku liikmete hulka. Ta nimelt tahtis aidata kogudusel klaverit osta. Enne seda, 2003. aastal oli kirikusse viiv tee saanud Leipzig-Brühli Rotary klubi abiga kivikatte.

Suure klaveri ostmine laideti maha, kuid jõuti vanamoodsaks jäänud köögi uuendamise mõtteni, millega rahvusvaheline organisatsioon meeleldi liitus.
Viljandi klubi president Marge Tirgo ütles, et tema teada läks köögi sisustus maksma umbes 100 000 krooni. Lisaks sai pastoraat väikse klaveri ja korda kiriku kaks kõrget torniakent, milleks Ants Toominga andmeil kulus umbes 50 000 krooni.

«Millalgi varem pole Kolga-Jaani vald nii suurt kingitust saanud,» lausus vallavanem Kalevi Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles