Leivavilja saab tänavu, aga sakummi alles tuleval aastal

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hübriidrukis viskab jõudsalt pikkust: aprilli lõpul ulatusid kõrred põlvini. Eks ole näha, kas ka õitsemine algab tänavu tavalisest, jaanipäevaeelsest ajast varem. Fotol (vasakult) Katrin Patrael, Urmas Nurmsalu ja Tuuli Vaarak.
Hübriidrukis viskab jõudsalt pikkust: aprilli lõpul ulatusid kõrred põlvini. Eks ole näha, kas ka õitsemine algab tänavu tavalisest, jaanipäevaeelsest ajast varem. Fotol (vasakult) Katrin Patrael, Urmas Nurmsalu ja Tuuli Vaarak. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Isabel» sai valitud, sest sordiaretajad seda soovitavad. See uba peaks meie oludesse passima – Lätis ja Leedus seda ju külvatakse ning vahemaa nendega pole kuigi pikk.

Osaühingu Savikoti Agro agronoom Tuuli Vaarak, kes oli tulnud üle vaatama 17-hektarist oapõldu, lisas, et osaühingul on veidi maad eemal veel teinegi tulevane oaväli – 11 hektaril.

«Lätis ja Leedus uba kasvatatakse. Inglismaal ja Prantsusmaal on seda hästi palju,» märkis Savikoti Agro emaettevõtte Oilseeds Agro tegevjuht Urmas Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles