Võidupühal tuleb triatlonivõistlus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

23. juunil peetakse Viljandi järve ääres kuues Mulgi-Jaani noortetriatlon. Et tegemist on Eesti karikavõistluste etapiga, on Viljandisse oodata riigi selle ala paremikku.

Triatloni peakorraldaja Hend­rik Aguri ütlemist mööda on kavas eri raskusastme ja kestusega distantsid ning tippude kõrval on osalema oodatud kõik teisedki huvilised, nii lapsed, veteranid, harrastajad kui algajad. «Mulgi-Jaani noortetriatlon on paslik koht selle alaga tutvust teha,» leidis ta.

«Triatlon on vaheldusrikas ja huvitav ala ning müüt selle meeletust raskusest on tublisti liialdatud,» julgustas peakorraldaja.

Kuigi võistlus kannab nimetust noortetriatlon, on see mõeldud igas eas triatlonisõpradele. «Sõna «noorte» on sisse poogitud noorte seas huvi äratamiseks, ent oodatud on kõik huvilised,» selgitas Hendrik Agur.

Võidupühal peetaval võistlusel on kavas kolm eri raskusega distantsi. Lühim koosneb 100 m ujumisest, 5 km jalgrattasõidust ja 1,5 km jooksust. See on kavas noorimatele spordihuvilistele.

Veidi vanematele noortele ja harrastajatele on mõeldud keskmise pikkusega rada (250 m ujumist, 10 km rattasõitu ja 2 km jooksu) ning eliit- ja A-klassile, juunioridele ja veteranidele pikk võistlusmaa (750 m ujumist, 20 km rattasõitu ning 5 km jooksu).

Võistluste stardipaik ja vahetusala on Viljandi järve rannas. Jalgrattasõidu marsruudid kulgevad Viljandi tänavatel ja maakonnas, jooksudistantsid linnatänavatel, lossimägedes ja Huntaugul ning ujutakse Viljandi järves.
Võistluspäeva alustab kell 11 lasteklass, kolmveerand tundi hiljem saavad stardi noored ja harrastajad ning kell 13 lähetatakse rajale triatloni sprindidistantsil osalejad.

Mõõduvõtul selgub paremus eri vanuseklassides, teist aastat aga on igas vanuserühmas eri arvestus ka üle saja kilo kaaluvatele triatlonistidele. «Tahame sellega julgustada osalema kogukamaid ja tugevama kehaga inimesi,» ütles Hendrik Agur mullu, kui selline 100+ võistlusklass Mulgi-Jaani noortetriatlonil esimest korda kavas oli.

Osalejate registreerimine algab võistluspaigas tund enne esimest starti, kell 10.

Võistluse juhendiga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles