Politsei manitseb koolilõpetajaid mõistlikkusele

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohoolsed joogid ei kuulu alaealiste koolilõpupidude juurde.
Alkohoolsed joogid ei kuulu alaealiste koolilõpupidude juurde. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kooliaasta lõpp toob kaasa pidusid, mis vahel paraku üle käte kipuvad minema.

Põhja prefektuuri vanemkomissar Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on eelmistest aastatest näiteid, kus kooli lõpetamise puhul peetud peol on olnud kurvad tagajärjed. «Politsei ei soovi noori inimesi pidutsemisest loobumisele üles kutsuda, tahame tähelepanu juhtida pigem sellele, et pidutsetaks mõistlikkuse piires,» ütles Kaunismaa.

Tema sõnutsi juhtub noorte pidudel enamik õnnetusi seetõttu, et võetakse põhjendamatuid ja ebamõistlikke riske. «Noored kipuvad peomeeleolus mõnikord oma võimeid demonstreerima, sageli aga hinnatakse end üle ja sealt õnnetusjuhtumid alguse saavadki,» selgitas ta.

Täiskasvanud koolilõpetajate puhul peaks seltskonnas kindlasti viibima ka keegi kaine isik, kes teistel silma peal hoiaks ja jälgiks, et keegi napsise peaga autorooli ei istuks. Kindlasti tuleb silmas pidada, et alkohoolsed joogid ei kuulu alaealiste koolilõpupidude juurde.

«Sel aastal tuleks kindlasti ettevaatlik olla veekogudel sõitmisega ja ka ujuma minemisega, sest vesi pole jõudnud piisavalt soojeneda. Loomulikult ei maksa vette hüpata tundmatus kohas,» lausus Kaunismaa. Lisaks võiks hoiduda võõraste isikute kutsumisest peole, sest varasematest aastatest on teada juhtumid, kus sellest on saanud alguse kurvalt lõppenud konfliktid.

Alaealistel, kes on kooliga ühele poole saanud, peaksid vanemad silma peal hoidma. Politsei tuletab kõigile noortele meelde, et alkohol ja pidutsemine ei pea tingimata käsikäes käima. See, kui alaealised tarvitavad alkoholi, on väärteokorras karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles