Viljandi läheb uudistama Pärnu hansapäevi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hansapäevadel on Viljandist kohal Bonifatiuse ja Lossi gildi käsitöölised ja esinejad.
Pärnu hansapäevadel on Viljandist kohal Bonifatiuse ja Lossi gildi käsitöölised ja esinejad. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

24.—27. juunini osaleb Viljandi linna esindus rahvusvahelistel hansapäevadel Pärnus.

Viljandi linnavalitsuse välissuhete peaspetsialist Egle Leisner ütles, et seekord sõidetakse rahvusvahelistele hansapäevadele üsna suure delegatsiooniga.

«Tänavune hansalinnade kokkusaamine on lähedal, mistõttu saavad seda uudistada paljud Viljandi hansapäevade korraldamisega seotud inimesed,» selgitas Leisner. «Rahvusvahelise suurürituse nägemine on meie tegijatele ja korraldajatele oluline, sest 2015. aastal on Viljandi kord Euroopa hansalinnu võõrustada,» lisas ta.

Esimesed delegatsiooni liikmed sõidavad Pärnu juba 24. juunil. Neljal päeval pakutakse Viljandi müügi- ja esindustelgis siinsete käsitöömeistrite töid ning kultuuri- ja ajalugu tutvustavaid trükiseid. Valmis on saanud ka esimene postkaardisuurune kutsekaart, mis kutsub osalema hansapäevadel 2015 aastal Viljandis.

Pärnu hansapäevadel on Viljandist kohal Bonifatiuse ja Lossi gildi käsitöölised, muusikud Ragnar Toompuu ja Asso Int, osaletakse näitusel «Hansa REISIkohver» ning majanduskonverentsil. Viljandimaa kammerkoor võtab osa vabaõhu koorigalast, mis algab reedel kell 23 Pärnu kolledži juures.

25. ja 26. juunil viiakse Viljandi hansapäevade korraldusmeeskond ja esinejad Pärnusse bussidega, kokku ligi 60 inimest. Moekooli Face neiud demonstreerivad hansarõivaid reedel kell 15 Gildi aias, saateks Viljandi Linnakapelli esitatav muusika.

Reedel, 25. juunil võtab Viljandi linnapea Endla teatrigaleriis vastu Pärnu hansapäevadel osalevate hansalinnade esindajad ja korraldajad. Vastuvõtu korraldamise eesmärk on pöörata Euroopa hansalinnade tähelepanu mõneks ajaks ka Viljandile ja neile teadvustada, et viie aasta pärast on hansalinnadel taas põhjust kokku tulla Eestis, siis juba Viljandis.

Vastuvõtul antakse Pärnule üle viljandlaste ühistööna valminud hansalina, moekooli Face neiud demonstreerivad hansarõivaid ja meeleolu loob Viljandi Linnakapell.

Pärnu rahvusvahelised hansapäevad kestavad 24.—27. juunini. Hansapäevadel osaleb 77 hansalinna kogu Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles