Suur hulk kuritegusid tõi karistuseks 846 tundi tööd

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus tunnistas kolmapäeval Viljandist pärit 21-aastase Patrick Oleski süüdi vargustes, omastamises, kelmustes, vahistatuna põgenemises ja omavolilises sissetungis.

Hulk eri maakondades sooritatud kuritegusid väärisid kohtuotsuse kohaselt karistuseks ühe aasta ja üheksa kuu pikkust vangistust. Et aga kriminaalasi lahenes lühimenetluses, mille käigus Olesk end süüdi tunnistas, vähendati karistust kolmandiku võrra ehk ühe aasta ja kahe kuu peale. Seejuures arvutati karistusaja hulka eelvangistuses viibitud kaks päeva.

Reaalselt trellide taha ei pea süüdimõistetu esialgu siiski minema, sest kohus asendas karistuse 846 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemise ajal peab noormees alluma kriminaalhoolduse käitumiskontrollile. Lisaks peab Olesk oma kuritegudega põhjustatud kahjude katteks hüvitama kannatanutele 10 531 eurot ja tasuma menetluskulude katteks 894 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles