Viljandi praost seati peapiiskopi kandidaadiks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiitus
Marko Tiitus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viljandi praostkonna sinod seadis peapiiskopi kandidaadiks Viljandimaa praosti Marko Tiituse.

42aastane Marko Tiitus on Viljandi Jaani koguduse õpetaja olnud alates 2005. aastast ning Viljandimaa praost alates 2007. aastast. Lisaks teenib ta hooldajaõpetajana Halliste Püha Anna kogudust ning on EELK Usuteaduse Instituudis praktilise teoloogia lektor.

Ta on avaldanud teadusartikleid liturgikast ja liturgia ajaloost ning õpib Tartu Ülikoolis doktoriõppes. Marko Tiitus on Viljandi linnavolikogu liige ja kultuurikomisjoni aseesimees.

Uus peapiiskop valitab kirikukogu 26. novembril. Kogusse kuuluvad kõigi praostkondade praostid ja sinodite saadikud.
Iga praostkonna sinodil on õigus seada üles üks peapiiskopi kandidaat. Peapiiskopiks võib kandideerida EELK vaimulik, kes on teeninud preestrina ehk kirikuõpetajana vähemalt 15 aastat.

Praegu on peapiiskopi kandidaatidena üles seatud EELK kantsler Urmas Viilma, Usuteaduse Instituudi rektor Ove Sander, Tartumaa praost Joel Luhamets ja Viljandimaa praost Marko Tiitus. Kandidaatide ülesseadmine lõpeb 30. juuniks.

Vastavalt kirikuseadustikule siirdub EELK praegune peapiiskop Andres Põder tänavu sügisel 65 eluaasta täitudes emerituuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles