Ostja sai poest aegunud patareisid

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuanduritele sobivad "Krona" ­patareid.
Suitsuanduritele sobivad "Krona" ­patareid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi elanik paneb inimestele südamele, et nood alati enne patareide ostmist nende säilivusaega uuriksid.

Viljandlane Aino Lehtmets rääkis, et soetas märtsis koju kaks suitsuandurit. «Ostsime neile ka kaks patareid: ühe Uueveski Konsumist ja teise kusagilt mujalt linnast.»

Uued andurid said aga laes olla vaevalt kaks nädalat, kui need kõrvulukustavalt undama hakkasid. «Toas õhk ei liigu, suitsu ei tee, ahju kütnud ei ole. Täitsa nutt tuli peale,» kirjeldas ta oma emotsioone.

Selgus, et ühe patarei kehtivusaeg lõppes juba 2011. ja teisel 2013. aastal.

Et ostutšekke Lehtmetsal enam alles ei olnud, ei saanud ta patareisid poodi tagasi viia. «Kes ikka oskab arvata, et patareisid ostes selline asi võib juhtuda!» oli ta nõutu. «Palja silmaga seda aastaarvu nagunii näha ei ole, sest kile on ümber. Lisaks on ümber veel pakend.»

Viljandi Tarbijate Ühistu turundusjuht Kristo Mägi nentis, et niisuguse kaebuse kontrollimine on võimatu, sest pole ei ostudokumenti ega aegumistähtaja ületanud patareisid. «Uueveski Konsumis müügil oleval seda tüüpi patareil on märgitud säilivusajaks november 2016 ja seda on võimalik tuvastada ilma pakendit rikkumata,» lausus ta.

Aino Lehtmets manitses aga inimesi valvsusele ning lausus, et tavaliselt ei tule inimesed selle pealegi, et enne ostmist võiks patareide säilivusaega vaadata. «Juhiks tähelepanu ka sellele, et alati ei ole inimene süüdi, kui talle tullakse koju suitsuandurit kontrollima ja ta trahvi saab. Mina olen täitsa mures.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles