Puurtorni seadmete kõrval valmivad päästekaatrid

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päril valminud ja eelmisel nädalal Viljandi järvel katsetatud päästekaatri kümmekond sõsarat täidavad juba maailma eri paigus töökohustusi.
Päril valminud ja eelmisel nädalal Viljandi järvel katsetatud päästekaatri kümmekond sõsarat täidavad juba maailma eri paigus töökohustusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vaevalt oskasid linlased, kes märkasid eelmise nädala keskel Viljandi järvel lainevahtu keerutavat erkkollast päästekaatrit, arvata, et see edeva välimusega võimas sõiduk on valminud sealt vaid mõne kilomeetri kaugusel.

See sõiduk on üks kümmekonnast pääste- ja mobilisatsioonikaatrist, mille on valmis ehitanud Päri külas tegutseva aktsiaseltsi Bestra Engineering mehed. Sellised alumiiniumkerega alused leiavad enamasti kasutust avamerel, aga ka rannavalveteenistuses. Suure lainetusega Norra meres ja polaaralade läheduses mahutavad need kümme ja rahulikumates piirkondades 15 inimest.

Tehnika viimane sõna

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles