Saarlane vallutas Kõrgemäe tipu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

53. Saaremaa velotuuri eile Viljandis lõppenud ligemale 135-kilomeetrise teise etapi võitis Saaremaa klubi sõitja Mihkel Räim Janar Jermakovi ja Gabriel Leppiku ees.

Kolmapäevase sõidu võitnud saarlane suutis tugevas konkurentsis saavutatuga üllatada nii kaasvõistlejaid kui ennast. «Täiesti uskumatu, minu senise sportlasetee suurim võit,» rõõmustas end kahest konkurendist kiiremini Kõrgemäe tõusust üles kerida suutnud 16-aastane noormees.
Juunior alistas ässad
Saaremaa velotuuri peakorraldajate Riho ja Ülle Räime poeg Mihkel jättis selja taha sellised ässad nagu Jaan Kirsipuu, Ervin Korts-Laur, Tanel Kangert, Rene Mandri, Gert Jõeäär, Erki Pütsep ja Kalle Kriit.
Alles esimest korda Saaremaa velotuuril osalev Mihkel Räim tunnistas pärast finišit, et juuniori võit oli suhteliselt ebareaalne, aga seekord lihtsalt vedas.
Etapi esikolmik pääses peagrupil eest ligemale kümme kilomeetrit enne etapi lõppu. Võitja oletas, et sagedaste pagemiskatsete pärast ei pidanud konkurendid ilmselt nende rünnakuüritust kuigi oluliseks. «Väga raske oli,» kordas lõpukilomeetritel jalakrampidega võidelnud Mihkel Räim.
Viljandlased sõitsid hästi
Lõpu eel esikolmikule väga lähedale jõudnud peagruppi kuulus ka kolm Viljandi rattaklubi sõitjat, Mihkel Ronimois, Mikk Tootsi ja Markus Paas.
Kogu sõidu suures seltskonnas liikunud ning etapil 17. koha saanud Mihkel Ronimois hindas Viljandi klubi meeskonnatöö teisel etapil heaks. Etappi klubi liidrina alustanud Ronimois avaldas lootust, et suudab sama edukalt jätkata ning Eesti jalgratturite mitmepäevasõidu meistrivõistlustena peetava tuuri järelejäänud kolmel päeval samuti vähemasti kahekümne tugevama seas lõpetada.
Mikk Tootsi sai etapil kirja 30. (kaotus võitjale 29 sekundit) ja Markus Paas 41. koha (33 sekundit). Viljandlane Sten Sarv lõpetas etapi kokkuvõttes 22. positsioonil, kaotades võitjale 24 sekundiga.
Saaremaa velotuur jätkub täna, kui ratturid asuvad kell 11 Viljandist Vabaduse platsilt teele Raplasse. Sinna sõidavad nad läbi Suure-Jaani, Vändra ja Järvakandi. Kokku läbivad ratturid tuuri kolmandal päeval 128,6 kilomeetrit. Esimene vahefiniš on täna kella 11.40 paiku Suure-Jaanis.
Velotuuri kahel viimasel päeval mõõdavad osalejad kilomeetreid Saaremaal, tuur lõpeb laupäeval Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles