Tudengineiud saavad toetust taotleda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: zonta.ee

Ülemaailmse Zonta-liikumise Viljandi rakuke tegutseb juunikuust uue juhatusega, kelle ametiaeg kestab kaks aastat. Klubi uus president on Viljandi ettevõtja Anne Malken ning asepresident Kersti Kulla.


Uue presidendi juhtimisel antakse kümnendat korda välja tubli naisüliõpilase stipendium, mille suurus on kuni 10 000 krooni. Sellele oodatakse kandideerima Viljandimaa naisüliõpilasi, kes pärinevad paljulapselisest perest (peres on kolm ülalpeetavat või rohkem), on orvud või kasvanud lastekodus ja omandavad esmast kõrgharidust avalik-õiguslikus ülikoolis.

Stipendiumi kandidaat peab olema tubli
Stipendiumi kandidaat peab olema täitnud eelmise õppeaasta nõutava ainekava ning saavutanud head tulemused.

Stipendiumitaotluse blankett, mida saab tööpäeviti Viljandi raekojast, on vaja täidetuna esitada 16. augustiks Zonta Viljandi klubile. Avaldusele tuleb lisada õppeasutuse õiend õppeplaani täitmise kohta ja õpinguraamatu kinnitatud väljavõte.

Stipendiumi saaja kuulutatakse välja tarkusepäeval, 1. septembril.
Zonta Viljandi klubi toetab iga-aastase stipendiumiga naisüliõpilasi, korraldab vanaprouade austamise õhtuid ning neidude kultuurilaagreid, toetatud on ka Viljandi naiste varjupaika, välismaale õppima pürgijaid ja haigeid lapsi.

Läinud jõulude ajal jagati toidupakke puudust kannatavatele peredele.
Zonta klubide põhieesmärk üle maailma on kaasa aidata naiste seaduslike, poliitiliste, hariduslike, tervislike ja erialaste õiguste ning võimaluste parandamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles