Viimane lumekuhil pakub lühikest liugu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo autor proovis 23. aprillil enam kui 15 soojakraadiga kelgutamise ära. Sõita sai, aga liug jäi väga lühikeseks.
Loo autor proovis 23. aprillil enam kui 15 soojakraadiga kelgutamise ära. Sõita sai, aga liug jäi väga lühikeseks. Foto: Marko Saarm

Viljandis Männimäel asuvas lumepargis tehti ametlikult viimane sõit juba 9. märtsil, aga mõne meetri pikkuse liu saab seal praegugi, sest mäe varjulisemal küljel leidub veel lund.

Kevadpäikese kiuste nõlvale jäänud lumenatukesel arvatavasti pikka pidu pole, aga kes väga talve taga igatseb, võib sellest siiski osa saada. Kinnipressitud kunstlumejäänused ei luba küll lumesõda pidada ega lumememme ehitada, aga kelgu, lumelaua või suuskadega kannatab liugu lasta küll. Olgugi et sõit lõpeb peaaegu kohe pärast seda, kui on jõudnud alata.

Viljandi lumepargi juht Merilin Kaas nentis, et seda, kui palju pakaselistel talvepäevadel kunstlund tehti, ta täpselt öelda ei oska. «Mäge kattis minimaalselt 40-sentimeetrine lumekiht, mõnes kohas oli seda rohkem, mõnes vähem,» rääkis ta. «Lund sai rohkem tehtud mäe alla ja laste kelgumäele. Vajaduse korral sai lund mäele laiali lükata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles