Eraldistardis oli Viljandi parim Mihkel Ronimois

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi sõitja MIhkel Ronimois alustas Saaremaa velotuuri eraldissõidu 21. kohaga.
Viljandi rattaklubi sõitja MIhkel Ronimois alustas Saaremaa velotuuri eraldissõidu 21. kohaga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäeval Tartu külje all Kõrvekülas alanud 53. Saaremaa velotuuri avaetapi 19,6 km pikkuse eraldistardist sõidu võitis Eesti üks paremaid selle ala rattureid Ervin Korts-Laur, kes edestas teise koha saanud Gert Jõeäärt 20 sekundiga.


Võitja läbis võistlusmaa ajaga 25.30, teise koha saanud Gert Jõeäär 25.51-ga ja kolmanda aja välja sõitnud Jaan Kirsipuu tulemus oli 25.52. Järgnesid Alo Jakin (25.57), Kalle Kriit (26.00) ja Tanel Kangert (26.04).

«Minule oligi eesmärk eraldistart ära võita, sest see on minu trumpala,» rääkis Ervin Korts-Laur. Samas ta kahtles, kas esimese etapiga sissesõidetud 20 sekundilisest edust piisab ka üldvõiduks. «Pean kollast särki kaitsma, aga see tähendab, et kedagi ei või eest ära lasta ja kõik on lahtine. Oleks boonus, kui see mul õnnestuks, kuid grupisõit võib väga palju muuta. Ma ei oska ennast seal nii hästi realiseerida,» tõdes Saaremaa velotuuri liider.

Tuuri alustanud kaheksast Viljandi rattaklubi sõitjast oli eraldistardiga sõidu edukaim Mihkel Ronimois, kes võitjale kaotas kaks minutit ja 11 sekundit ning oli sellega 21. Markus Paas on sama suure kaotusega 23., Mikk Vaaks 36. (kaotus võitjale 2,41), Marko Holtsmann 48. (3.15), Kristjan Kivistik 64. (3.41), Taavi Klaos 99. (4,44) ja Mikk Tootsi 103. (4,55).

Klubi CFC II meeskonna koosseisus tuuri alustanud viljandlane Sten Sarv oli esimesel etapil üldarvestuses 46. (3,09).

Võistkondlikult on Viljandi rattaklubi avapäeva järel seitsmendal kohal. Noorte arvestuses on Sten Sarv kaheksas ja Mikk Tootsi 23.

Saaremaa velotuuri teine, Tartu—Viljandi etapp algab kell 14 ning selle finišiaeg on Viljandis Kõrgemäe tänaval kella 16.46—17.30.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles