Kevadel ei saa põllumees tööd homse varna lükata

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookla Seemnekeskuse meestel oli käsil väetamistöö. Kui Ervin Dreiling väetisekoti traktorikäru kohale tõstis, ootas seal Madis Kelk, kes noaga viuhti kotipõhja läbistas, et terad saaksid kasti vuhiseda.
Kookla Seemnekeskuse meestel oli käsil väetamistöö. Kui Ervin Dreiling väetisekoti traktorikäru kohale tõstis, ootas seal Madis Kelk, kes noaga viuhti kotipõhja läbistas, et terad saaksid kasti vuhiseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui traktoril GPS sisse lülitada, pole põllumehel suurt muud teha, kui masinat seadistada ja põllu veeres ümber keerata.

Siiski ei tasu arvata, et moodsa põllutöömasina juhtimine imelihtsalt käib. Hoopis vastupidi: esiotsa tundub, et igasugune sõiduoskus on kadunud.

Gaas on parema jala juures nagu ikka. Aga kus on piduripedaal? Nagu ütles osaühingus Kookla Seemnekeskus töötav Madis Kelk, pole pidurile algul tarvis mõelda. Kõigepealt on vaja juhtimisseade õigesse asendisse nõksatada, siis gaas pisikesest nupust sisse lülitada ja käik sisse kõksatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles