Eksitav info ehmatab Tallinna sõitjaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik Mulgi Reiside bussid viivad internetilehel kirjas olevast infost hoolimata sõitja Tallinna lennujaama ka siis, kui tema kohver või kott on mugavuse huvides pagasiruumi pandud.
Kõik Mulgi Reiside bussid viivad internetilehel kirjas olevast infost hoolimata sõitja Tallinna lennujaama ka siis, kui tema kohver või kott on mugavuse huvides pagasiruumi pandud. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Inimesi, kes soovivad sõita Viljandist Tallinna lennujaama, ehmatab bussiinfo kodulehel seisev teade, et lennujaamas pole võimalik pagasiga väljuda.


Viljandlane Priit-Kalev Parts otsis internetilehelt bussireisid.ee infot, millise bussiga saaks oma lapsed Tallinna saata. Iga päev kell 13.10 Viljandist pealinna suunduva bussi number 415 lisainfost luges Parts välja, et kuigi nõudmise korral teeb buss lennujaamas peatuse, ei ole seal võimalik maha minna neil sõitjatel, kelle pagas on bussi pagasiruumis. See aga tähendab, et lennujaama tuleb sõita pagasita või oma kotid ja kohvrid hoopis kitsasse bussi kaasa võtta.

«Salongi on ju kohvreid kaasa võtta keelatud või vähemalt äärmiselt ebamugav,» imestas Priit-Kalev Parts kummalisena tundunud märkuse üle. «Ise ma sõitma ei läinud ja lapsedki saatsin Tallinna bussijaama välja, aga kui oleksin lennujaama minemas, siis ma küll kannataksin sellise korralduse tõttu.»

Bussireiside kodulehe väitel saab Viljandist Tallinna sõita 20 bussiga. Pagasi kohta on lisainfos midagi kirjas vaid Mulgi Reiside liinide 415 ja 690 puhul, kusjuures viimati nimetatud bussiga saab pagasiga lennujaama küll laupäeval ja pühapäeval, kuid reedeti ei ole see kuidagi võimalik.

Mulgi Reiside liinide osakonna juhataja Kalju Heinlehe sõnul on internetis leiduv lisainfo eksitav ja tegelikult pagasi kättesaamisega raskusi ei teki.

«Meil on ju sõiduplaanis kirjas, et seal on nõudepeatus, ja see, kas sõitjal on pagasit või mitte, pole üldse oluline,» rääkis Heinleht. «Ei ole mõeldav, et keegi peab suure pagasi üles bussi kaasa võtma, olgu sihtpunkt siis lennujaam, Võhma, Mäo või Imavere. Olen kindel, et soovija saab ikka väljuda ja kohvrid antakse pagasiruumist kätte igal pool.»

Mulgi Reiside juhataja Madis Lepa sõnul on eksitav lisainfo ilmselt kellegi näpuviga ja kui kunagi ammu võis selline korraldus kehtida, siis nüüdseks on see kindlasti aegunud.

«Kui kujutleda olukorda, et buss on täitsa täis, igal sõitjal on kaks kohvrit, lennujaama mineja on esimesena peale tulnud ning tema pagasi väljavõtmiseks kulub väga palju aega, siis võib selles ju mingi loogika olla,» üritas Lepp lisainfot lahti mõtestada. «Paraku on ilmselt möödas ajad, mil bussid olid nii täis, et pagasiga askeldamine väga kaua aega võttis.»

Lepp palus sõitjatel, kel on kavas väljuda enne lõpp-peatust, nii enda kui bussijuhi aja kokkuhoiu mõttes paluda juhil endaga kaasas olevad esemed pagasiruumis väljapoole paigutada.

Bussireiside sõiduplaanis parandatakse viga nii Lepa kui Heinlehe sõnul lähematel päevadel ning ükski sõitja peatuseta jäämise hirmus järgmist bussi ootama ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles