Velotuur jõuab kolmapäeval Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anneli Sarapuu

Kolmapäeval ja neljapäeval on Viljandimaa elanikel võimalus näha hulgaliselt maanteerattureid, kes võistlevad magusa eesmärgi nimel: võita ainus Baltikumis peetav velotuur.


53. korda peetav Saaremaa velotuur on ainus Baltimaade mitmepäevane jalgrattavõistlus. See algas eile Tartus ligemale 20-kilomeetrise eraldistardist sõiduga.

Tänavu tuleb maanteeratturitel läbida distants, mille pikkus on 532 kilomeetrit. Nad sõidavad läbi Tartu, Viljandi ja Rapla ning seejärel juba üle mere Saaremaale, kus karmide tuulte käes leiavad aset viimased kaks etappi.
Saaremaa velotuur lõpeb Kuressaares 19. juunil.

Tänavu on jalgrattureid osalema oodata üle 120. Võistlustulle astub seegi kord esinduslik arv profisportlasi Inglismaalt, Soomest ja Lätist ning loomulikult eelmise aasta üldvõitja Ludovic Capelle Belgiast.

Eesti tuntumatest jalgrattasportlastest on stardis Jaan Kirsipuu, Kalle Kriit, Rene Mandri, Erki Pütsep, Mart Ojavee, Tanel Kangert, Caspar Austa ja Ain-Alar Juhanson.

Viljandi klubist osaleb sel aastal kaheksa võistlejat, nende seas Mikk Vaaks, kes mullu võitis Liiva—Kuressaare etapi. Viljandi rattaklubi liikmed on kergesti äratuntavad kenade erkkollaste võistlusriiete järgi.

Mitu aastat on Viljandi olnud Saaremaa velotuuri oluline osa. Siinsed rattahuvilised saavad velotuuri jälgida täna, mil leiab aset põnev mäefiniš Kõrgemäe tänaval, ning homme, kui Vabaduse platsilt antakse kell 11 start tuuri kolmandale etapile.

Kolmapäeval kell 14 stardivad ratturid Tartust ning sõidavad läbi Pikasilla Viljandimaale. Edasi väntavad ratturid Viljandi poole. Veidi enne Viiratsit keeravad nad paremale ning jõuavad linna ümbritseva ringtee kaudu Karksi-Nuia ja Viljandi vahelisele maanteele, sealt Heimtalisse, kust suunduvad läbi Ramsi, Loodi, Sultsi, Paistu ja Holstre Viljandisse. Finiš on Kõrgemäel kella 16.40 ja 17.30 vahel.  

Raplasse sõidetakse neljapäeval läbi Suure-Jaani, Vändra ja Järvakandi. Kokku läbivad ratturid tuuri kolmandal päeval 128,6 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles