Võidupreemia viis Normunds Miezis

, maleajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis peetud 44. Ilmar Raua mälestusturniiri võidu teenis lätlasest suurmeister Normunds Miezis.
Viljandis peetud 44. Ilmar Raua mälestusturniiri võidu teenis lätlasest suurmeister Normunds Miezis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi spordihoones pühapäeval lõppenud kõrgetasemelisel maleturniiril said rahvusvahelised suurmeistrid Normunds Miezis Lätist ja Kaido Külaots Eestist võrdselt punkte, paremad lisanäitajad andsid esikoha aga lõunanaabrile.


Reedest pühapäevani spordihoones mängitud 44. Ilmar Raua mälestusturniir tõi Viljandisse 52 maletajat, sealhulgas külalisvõistlejaid Lätist ja Soomest.
Tähelepanuväärne on, et kohal oli suur osa Eesti maleparemikust. Viljandis maletasid kõik tänavu sügisel Venemaal Hantõ-Mansiiskis peetaval 39. male­olümpial Eestit esindava meeskonna liikmed: rahvusvahelised suurmeistrid Kaido Külaots ja Meelis Kanep ning rahvusvahelised meistrid Olav Sepp, Tarvo Seeman ja Aleksander Volodin.

Rahvusvaheline koosseis ja Eesti maleparemiku kaasalöömine annavad põhjust pidada Ilmar Raua mälestusturniiri üheks heatasemelisemaks Eestis.

Seekordne mälestusturniir peeti mõneti ebatavalises formaadis. Nimelt oli turniiril kasutusel punktisüsteem, mille kohaselt võit andis kolm, viik ühe ja kaotus null punkti, tavapäraselt annab malepartii võitmine punkti, viik pool ja kaotus null punkti. See süsteem väärtustas võitu tavapärasest enam, partiid olid võitluslikud ja pinget jagus turniiri lõpuni.

Normunds Miezis ja Kaido Külaots lõpetasid mõlemad turniiri viie võidu ja kahe viigiga, mis andsid 17 punkti 21 võimalikust.

Järgnes 16 punktiga rahvusvaheline meister Aleksander Volodin, seejärel tulid võrdselt 14 punktiga rahvusvahelised meistrid Tarvo Seeman ja Oleg Krivonossov (Läti) ning meistrikandidaat Jüri Holvason.

Turniiri kuus paremat said rahalise auhinna, lisaks olid auhinnad parimale naisele (selle sai Tuuli Vahtra), parimale veteranile (Villu Kuld), parimale noorele (Marti Medar), parimale viljandlasele (Meelis Kanep), parimale reitinguga kuni 1800 (Jussi Marttinen Soomest) ja parimale reitinguga kuni 2100 (Viktor Kass).
Mängiti Šveitsi süsteemis seitse vooru. Kaks esimest vooru peeti reedel ajakontrolliga 25 minutit kummalegi vastasele, sellele lisandus iga käigu sooritamise järel 10 sekundit. Ülejäänud viis vooru mängiti laupäeval ja pühapäeval ajakontrolliga 45 minutit kummalegi vastasele, kusjuures iga käigu järel lisandus 30 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles