Digilevi komisjon kutsub infopäevale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel räägib muudatusest praegu ja edaspidi.
Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel räägib muudatusest praegu ja edaspidi. Foto: Liis Treimann

Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjon ja Viljandi maavalitsus korraldavad kolmapäeval digilevile ülemineku infopäeva.


Üritus algab kell 11 maavalitsuse majas, teatas komisjon. Valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel teeb ettekande digilevile ülemineku seisust nii Eestis kui Viljandimaal, levikvaliteedi parandamisest ning televaatajate tagasisidest.

Seejärel jagavad tehnikaspetsialistid praktilisi juhiseid antennide paigaldamise ning digibokside seadistamise kohta. Ettekannete järel saab kõigile esinejatele küsimusi esitada või paluda personaalset nõustamist digilevile ülemineku asjus.

Juba kahe nädala pärast, 1. juuli varahommikul kell 5 lõpetavad kõik Eesti telesaatjad analoogtelevisiooni edastamise ning teleprogramme näeb tavaantenni kaudu ainult digitaalsena. Selleks ajaks peavad kõik need, kes näevad täna vaid kolme Eesti telekanalit, soetama endale digiboksi või soovi korral uue digiteleri.

Tasuta Eesti telekanalite (ETV, Kanal 2, TV3, ETV2 ja Kanal 11) digitaalseks vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga. Kui soovitakse lisaks vaadata rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid, võib liituda sama katuseantenni kaudu vastu võetava tasulise digilevi paketi või mõne kaabel- või satelliittelevisiooni teenusega.

Praeguseks juba teenusepakkujaga liitunud televaatajaid Eesti üleminek digilevile tehnilises mõttes ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles