Torupilli-Antsu jutu: Facebooki vastu ei saa

, Riidajalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Taul
Ants Taul Foto: Elmo Riig / Sakala

Kae, mes mede inimestest nüid saanu om. Bussipiatusen om kari nuuri, kik vahive kuskile, midägi om näpu vahel ja sääl na näpuge liigutese. Ometi om vällän joba keväde, linnukse lendäse taivan – a kennigi midägi ei näe. Koolin pidi sama asi oleme. Latse, nigu vahetund tule, jälle midägi omaette nokitsese. Mes sii midägi om? Iki nii läpaku ja nutitelefoni. Inimese om nigu ilmast ärä võõrdunu.

Ma esi tarvite kah arvutit, aga iki tüü peräst, ku mul om vaja kundedege sehvti tetä, sis ma tii. Vahepääl mõtle, et sii virtuaalilm nigu miu ei putuski. A näe, üitspäe tulli mulle siande lahmak, et ma eitusi peris ärä: üits miu ää sõber, kes iki kõlistes mulle, kirjut miule äkki sedäsi, et taht miu sõbras akate ja manu olli pandan määnekeni Facebook. Mia inglise kiilt ei mõista, a ütte siast rumald sõna ole küll kuulu. Ja nüid sis vake ja pukk kah viil!

Ma mõtli, et mes miu sõbral nüid ädä om, mudu ju peris mõistlik miis. Ma es mõistagi talle midägi vastu kirjute. A nädäli peräst tulli uus kiri, sääl ta kirjut peris punatseld: «Ants, mia tahas Siuge Facebookin sõbras saia.» Perän tulli vällä, et sii es olegi määnegi rumal sõna, sii tähendevet näoraamatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles