Punkarid meenutasid vanu häid aegu

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gert Kiiler

Möödunud pühapäeval meelitasid elavad Eesti pungilegendid kehvast ilmast hoolimata Viljandi lossimägedesse hulga publikut, kes tulid nautima mõnusat seltskonda ja lemmiklaule.


Eesti pungi 30. aastapäevale pühendatud suvetuuril esitasid oma tuntumaid lugusid Villu Tamme, Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Ivo «Munk» Uukkivi, Tõnu Trubetsky, Hendrik Sal-Saller ja Mihkel Raud. Vanast kaardiväest oli puudu vaid Kojamees.

Pungimaratoni ohjasid Raud ja Sal-Saller, kes juba möödunud aastal nautisid suurt menu oma jutustav-muusikalise tuuriga «RaudSaller». Seekordse kontserdi ülesehitus oli samasugune, ehkki juttu oli tunduvalt vähem. Et aga publiku seas olid ülekaalus 30-aastased ja vanemad inimesed, sobisid vahepealsed meenutuskatked neile väga hästi. Nagu näitas eelmine Raua ja Sal-Salleri ühine tuur, on need mehed jutuvestmises samal tasemel kui pillide tagagi.

Pungi vanameistrid olid aga hoolimata aastate möödumisest endisel tasemel: kui Munk jooksis ringi nagu suutis, samas Trubetsky oli oma liikumiskava muumia pealt maha viksinud, Volmer aga hoidis käes oma kallimat vara: kaante vahele pandud laulusõnu.

Vürtsi lisas pungiõhtule üks lavale kippunud hullunud pilguga fänn, kelle turvamehed olid lõpuks sunnitud sealt allaveeretamise teel eemaldama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles