Algab suvine aialinnuvaatlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ornitoloogiaühing kutsub linnuhuvilisi jälgima oma aias pesitsevaid linde ja osalema uues pikaajalises rahvateaduse projektis «Suvine aialinnupäevik».

Linnusõprade abiga kogutakse andmeid ja täiendatakse teadmisi meie aedades pesitsevate linnuliikide kohta. Kuigi aialindudega puutume kokku iga päev, teame just tavalisemate lindude käekäigust võrdlemisi vähe. «Suvise aialinnupäeviku» abiga on võimalik jälgida kümnete aialindude leviku ja pesitsemisedukuse muutumist ja vajaduse korral muutustele reageerida.

Aialinnupäeviku pidamine on lihtne ja igaühele jõukohane. Selleks loodud veebirakenduse abiga saab igaüks luua oma isikliku aialinnupäeviku, kuhu saab kirja panna kõik aias kohatud ja pesitsevad linnud ja ka loomad. Kõik päevikusse sisestatud andmed ja kommentaarid saab vaatleja endale päeviku vormis salvestada ja välja trükkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles