Koolnud noorloomad kadusid teadmata moel

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Kõpu lähistel asuva veiselauda juurde selle omaniku Georg Artma sõnul tavainimesel asja pole, on sealt siiski möödunud inimesi, keda võigas vaatepilt häiris. Tänaseks on küll korjused likvideeritud, kuid veel möödunud neljapäeval vedelesid koolnud hunnikus.
Kuigi Kõpu lähistel asuva veiselauda juurde selle omaniku Georg Artma sõnul tavainimesel asja pole, on sealt siiski möödunud inimesi, keda võigas vaatepilt häiris. Tänaseks on küll korjused likvideeritud, kuid veel möödunud neljapäeval vedelesid koolnud hunnikus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval sattus Sakala Kõpu lähedal asuva veiselauda taga võikale vaatepildile: seal olid hunnikus jupp aega tagasi koolnud noorveised. Kui veterinaaramet juhtumit uurima asus, korjused kadusid, ehkki ainus firma, kes surnud veiseid käitleb, pole omanikult tellimust saanud.

Georg Artmale kuuluva lauda taga oli esmapilgul paista viis lihaveise korjust. Veisekasvataja selgitas, et nagu inimesed, nii jäävad loomadki kevadel sagedamini haigeks.

«Nad kipuvad jooma porist vett, kus on mingid bakterid,» rääkis Georg Artma. «Selliseid asju kevaditi kahjuks juhtub. Loomi on ju palju. Kui on 200 looma karjas, siis ikka keegi läheb välja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles