Hansapäevade fotovõistluse võitis noorim osaleja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade fotovõistluse võitis 15-aastane Mikk Mihkel Vaabel.
Hansapäevade fotovõistluse võitis 15-aastane Mikk Mihkel Vaabel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hansapäevade pildile püüdmise võistlusel näppas vanemate ja kogenumate fotograafide ees esikoha kõige noorem osaleja, 15-aastane Mikk Mihkel Vaabel.


Võistlusel osales 13 harrastusfotograafi. Et iga osavõtja tohtis žüriile esitada kuni kümme digifotot, laekus hindamiseks ligi 130 tööd, mis korraldajate sõnul olid valdavalt portreed.

«Kui võtta arvesse seda, et oli kiirkonkurss ja kellelgi ei olnud aega pilte töödelda, oli nende tase väga hea,» rääkis žürii esimees Mati Roosalu.

Mikk Mihkel Vaabeli sõnul sündisid võistlema saadetud fotod enamasti üsna lihtsalt, kuid mõne klõpsu tegi ta ka just võistlust silmas pidades. Lõpliku valiku tegi autor pere ja sõprade abiga.

«Lasin sõpradel ja vanematel piltide seast valida ning vaatasin, kas nende eelistused langevad kokku,» rääkis Mikk Mihkel Vaabel.

«Tal oli väga hea valik tehtud,» kiitis Mati Roosalu võitjat. «Oli nii portreesid kui tegevuses inimesi ja kõik olid väga heal tasemel. Kõik oli paigas: emotsioon, kadreering ja tehniline külg.»

Hea töö eest sai Vaabel auhinnaks Canoni väärtusliku fotoprinteri.
Võistlusele saadetud fotodest pandi pühapäeval Arkaadia aias üles näitus, mis jääb seal avatuks laupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles