Hansalaadal käis tuhandeid inimesi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Kui palju rahvast Viljandi hansapäevade ajal kodunt välja tuli, ei oska keegi kokku arvata - ilmselt tuhandeid. Üksnes neid, kes laadal endale müügikoha tellisid, oli üle kahesaja, kuid laupäevahommikune vihm ja tuul jätsid mõnegi põneva pakkuja koju.


Laupäeval keskpäevast alates oli siiski kogu vanalinn, alates raekojast spordihooneni, Lossi tänava algus, Rubiini ümbrus, muuseumi ees olev plats ja Kauba tänav müügikohti täis ning igaühe ette jagus uudistajaid ja ostjaidki.

Mida kõike osta võis: ühes Võru saunas suitsutatud liha, Lämmijärvest püütud ja seal suitsutatud latikat, Lätimaal Ogres küpsetatud leiba, Viljandis heegeldatud linakesi ning isegi Surnumere saadusi.

Kõige rohkem oli mõeldud aga lastele. Kohalolid põnevad zorbipallid, hulk batuute ja isegi karussei!. Raekoja platsillaval vaheIdusid esinejad. Esimesel päeval astus üles 17 kollektiivi 300 osavõtjaga ja teisel päeval veel sada taidlejat.

«Laat nagu olema peab,» lausus Peetrimõisas elav Meelis Soomets, kes oli kombe kohaselt tulnud laadale koos perega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles