Tulevik pidi tunnistama Kalevi paremust

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik pidi koduväljakul tunnistama külalismeeskonna Sillamäe Kalevi paremust.
Viljandi Tulevik pidi koduväljakul tunnistama külalismeeskonna Sillamäe Kalevi paremust. Foto: Roger Ote

Laupäeva õhtul kodustaadionil Sillamäe Kaleviga kohtunud Viljandi Tulevikul tuli külalistele pärast pingelist heitlust tulemusega 1:2 alla vanduda.
 


Kahe turniiritabeli eri pooltesse kuuluva meeskonna omavaheline mõõduvõtt kulges enamiku ajast ootuspäraselt tugevama dikteerimisel. Potentsiaalse ohvri rollis Tulevik, kes oli pidanud Kalevi paremust tunnistama juba viies viimases omavahelises kohtumises, lootis mõistagi seda lohutut seeriat lõpetada.

Paraku sai koduvõistkonda ja -publikut osaliselt rahuldanud väravateta viigiseis püsida vaid 13 minutit, siis viis Leedu võõrmängija Vygantas Zubavicius Sillamäe Kalevi 1:0 ette. Pall, mille lõi nurgalöögijärgses olukorras trahvikasti äärelt tema meeskonnakaaslane, tabas esmalt Tuleviku õnneks Zubaviciuse tagumikku, ent siiski sedavõrd õnnetult, et mees mänguvahendi kohe uuesti kätte sai ning mõnelt meetrilt väravavõrku tulistas.

Jõudude vahekord oli sellega justkui paika pandud. Tulevik kaotas mõneks ajaks tuju ning Kalev huvi. Väljakul ei juhtunud midagi, millest ajalehes kirjutada. Kui Sillamäelt Viljandisse omasid toetama sõitnud kümmekond venekeelset (kaasa)elajat laulsid trummide saatel Alla Pugatšova kunagise menulaulu sõnadega «Olgu sul pigem sada sõpra kui sada rubla», siis Tuleviku poolehoidjad soovisid sel hetkel vaid väravat, mis nende meeskonna uuesti mängu tagasi tooks.

Enamikul soovidel pole elus teadagi määratud täituda; eriti neil, mis ootavad amatöörmeeskonnalt viigi- või võiduväravat täisprofessionaalse vastase vastu. Ometi jõudis Tulevik sihile kõigest kaks minutit enne poolajavilet, kui Eesti U19 koondislane Karl-Eerik Luigend nurgalöögist tulnud palli trahvikasti joone tagant diagonaalis tugeva maalöögiga otse Sillamäe värava nurka tulistas. 1:1!

Ootamatu viigivärav ning vaheajal vallandamishirmus peatreenerilt saadud peapesu tõi Sillamäe peaaaegu eranditult muukeelse koosseisu huvi mängu vastu tagasi. Teine poolaeg algas Kalevi maruliste rünnakutega ning mitmel korral päästis Tulevikku vaid ime. Pall tantsis õige partnerita Tuleviku trahvikastis edasi ja tagasi, veeredes ühel korral ka pikalt mööda väravajoont, ent väravavaht Alan Ventsel ja puhas õnn hoidsid kodumeeskonna puuri puutumatuna.

Varasemas kolmes kohtumises vastaste (Kuressaare, Levadia ja Tammeka) võrku koguni 11 palli löönud Kalev, keda mängus Levadia vastu süüdistatakse veel pealegi meelega kaotamises, ei suutnud ühtäkki oma võimalusi kuidagi tabloole konverteerida.

Poolaja keskel hakkasid Sillamäe mängijatel lõppema nii jooksukiirus kui ideed ning kogu kohtumise vastastele füüsiliselt alla jäänud ja peamiselt pikki palle mänginud Tulevik pääses surve alt. Võimaliku võiduvärava löömiseks tekkis päris mitu võimalust, ent kogu tänavuse hooaja skoorimisega hädas olnud Viljandi meeskond ei hüpanud üle oma varju ka seekord.

Paraku jäi viimane sõna külalistele. 12 minutit enne lõpuvilet kaotas Sander Sinilaid keskväljal palli ning Sillamäe pallurid toimetasid selle kiiresti läbi vasaku ääre Tuleviku trahvikasti, kus teine leedulane Nerijus Vasilauskas selle lõpuks terava nurga alt postide vahele saatis. 2:1 Sillamäele.

Kohtumise lõpp kuulus täielikult kogu meeskonnaga rünnakule sööstunud Tulevikule, ent otsitud viigivärav jäi leidmata. Parim võimalus avanes Rauno Tutkil, kelle peatreener Marko Lelov oli jooksvalt keskkaitsjast kesktormajaks edutanud. Mõni minut enne kohtumise lõppu suunas Tutk Janar Toometi suurepärase tsenderduse peaga väravaraamidest napilt mööda.

Alles nädal varem võõrsil Floraga viiki mänginud Tulevik näitas tugevama vastu taas kord hambaid ja isegi hammustas, aga turniiritabelisse sellest paraku punktilisa ei tulnud. Võimalus vigade parandamiseks avaneb aga juba teisipäeval kell 19.15, kui meeskond kohtub võõrsil tabeli viimase Paide Linnameeskonnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles