Kuhu lähed, Viljandimaa turism?

, Viljandimaa arenduskeskuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Lehtsalu
Kaarel Lehtsalu Foto: Peeter Kümmel

TURISMIARENDUSEL maakonnas või omavalitsuses on kaks tähtsat külge. Üks on seotud paiga reklaamimisega ja sooviga olla pildil (muidugi mitte sellel, kus on midagi valesti). Teine kätkeb endas ettevõtluse ja töökohtadega seotut.

Tehes äriühingute 2012. aasta majandusaasta aruannete põhjal arvutusi, saab hinnata Viljandimaal turismiteenuseid ehk majutust, toitlustust ning sportimisvõimalusi, lõbustusi ja muid vaba aja tegevusi pakkuva ettevõtluse olukorda üldiselt. Arvud näitavad, et nimetatud aastal töötas meie maakonnas turismivaldkonna 142 ettevõttes 273 inimest. Firmade müügitulu oli kokku 7 miljonit, teenuste eksport 0,13 miljonit ja ärikasum 0,17 miljonit eurot.

Kõnealuse valdkonna ettevõtted moodustasid 7 protsenti maakonna kõigist ettevõtetest ja nende töötajad 3,2 protsenti kõigist töötajatest. Seda laadi ettevõtted andsid 0,81 protsenti maakonna müügitulust, 0,07 protsenti ekspordist ja 0,25 protsenti ärikasumist. Nende rentaablus oli 2,6 protsendi tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles