Suure-Jaani koolid jätavad tosina töökohaga hüvasti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavolikogu otsuse põhjal moodustatakse 1. augustiks Kildu, Sürgavere ja Tääksi põhikoolist ning Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooliosast uus põhikool, mille nimeks saab Suure-Jaani kool.
Suure-Jaani vallavolikogu otsuse põhjal moodustatakse 1. augustiks Kildu, Sürgavere ja Tääksi põhikoolist ning Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooliosast uus põhikool, mille nimeks saab Suure-Jaani kool. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala algul välja kuulutatud Suure-Jaani uue koolivõrgu töökohtade konkursil võib minna tihedaks rebimiseks.

Kui praegu on omavalitsuses kokku 42,69 õpetaja töökohta, siis pärast uutmisi on arvestatud 33 kohaga. Direktorid peavad mahtuma senise 5,5 ametikoha asemel 3,5-le. Kokku väheneb arvestuslike ametikohtade hulk tosina jagu.

Kuna vallavanem Tõnu Aavasalu sõnul praegustele pedagoogidele allahindlust ei tehta ja konkursil neil eelisõigust pole, siis tööta võib jääda märksa suurem hulk inimesi. Vallavanem ei välistanud, et uues koolis võiks õpetama hakata mõni kaugemalt tulnud laitmatu elulooga koolmeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles