Põllumajandusminister tahab alkoholimüüki piirata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tegi majandusminister Juhan Partsile ettepanekuid alkoholimüügi piiramiseks.

Seeder tegi Partsile ettepaneku lõpetada alkoholimüük bensiinijaamades, keelustada lahja alkoholi välireklaam, vähendada poodides alkohoolsete jookide müügipinda ja piirata uute alkoholi müüvate poodide loomist, vahendas BNS «Eesti Päevalehte».

«Kui Rootsis on kogu riigi peale umbes 400 alkoholipoodi, siis meie räägime väikses Eestis mitmest tuhandest,» selgitas Seeder.

Alkoholi liiga lihtne kättesaadavus on ministri hinnangul peamine põhjus, miks eestlased Euroopa keskmisega võrreldes liiga palju joovad.

Kõige reaalsemaks pidas minister bensiinijaamades alkoholimüügi keelamist ja välireklaami lõpetamist. Järgmisena ei välistanud ta ka aktsiisitõstmist.

Tanklaketi Statoil kontseptisoonijuht Kai Realo sõnul püüab Seeder oma plaaniga poliitilist tähelepanu. Ka A. Le Coqi juhatuse esimees Tarmo Noop nimetas plaani põhjendamatuks populismiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles