Mart Laar: makse ei tohi tõsta, reformid peavad jätkuma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica liidu esimees Mart Laar ütles Viljandis erakonna volikogu istungil, et euro kasutuselevõtt ning põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse vastuvõtmine näitavad, et Eestis on positiivsed arengud siiski võimalikud.


«Mõlemad eesmärgid on olnud alles hiljuti kahtluse all, kuid praegu võib öelda, et mõlemad on praktiliselt saavutatud,» ütles Laar.

Tema hinnangul on haridusreformiga edasisammumine olnud õige, sest vaatamata poliitilise vastuseisule ja seaduse 18 kuu pikkuseks veninud menetlemisele riigikogus suutis IRL ennast sedapuhku kehtestada.

Laar meenutas, et ettevõtjad, majanduseksperdid ja riigikontroll on kinnitanud, et haldusreform on Eestile möödapääsmatu, kuid see on endiselt jäänud tulemusteta.

«Peaaegu igalt foorumilt või Eesti tulevikku puudutavalt ajurünnakult tuleb välja sõnum, et haldusreform tuleb lõppude lõpuks ära teha. IRL ei kavatse oma jonni jätta,» sõnas Laar.

Tema hinnangul on Eesti järgmised suured ülesanded riigi kulutuste ohjeldamine ning maksukoormuse kasvu pidurdamine.

«Läbimurre müügi- ja paadimaksu keelustamisel näitab, et IRL suudab võidelda ka uute maksude kehtestamise vastu. Selle maksu kehtestamisega tegeles Tallinn, sellel teemal olid hakanud mõtteid mõlgutama ka teised Eesti omavalitsused,» rääkis Laar.

Maksukoormust tuleks tema hinnangul pigem alandada, sest muidu ei püsi Eesti konkurentsivõimelisena ja inimeste töökohad satuvad löögi alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles