Maastikusõidu elamused Viljandi tänavatel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Side tänaval varjavad end vihmavee all kümned löökaugud, millel sügavust rohkem kui kümme sentimeetrit.
Side tänaval varjavad end vihmavee all kümned löökaugud, millel sügavust rohkem kui kümme sentimeetrit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Igal aastal kulutatakse osa Viljandi eelarvest auklike tänavate silumiseks. Väsinud kattega teejuppe on aga palju ning kui järg jõuab vähem tähtsateni, ulub rahakotis juba tuul. Sakala proovis mõned vaeslapse rolli jäänud lõigud aukude vahel vingerdamata läbi sõita.

Katse kokkuvõtteks võib öelda, et teed on üsna lainelised ja konarlikud, aga kui on tarvis ühest linna otsast teise jõuda, on see põhimõtteliselt täiesti võimalik, ainult pilk tuleb teravaks timmida ja keel hammastest turvalises kauguses hoida. Auto ninasse kinnitatud kaamera jäädvustas sõiduelamuse videopildina.

Osa teid on lihtsalt eriti hullud. Toimetuse meeskonna suveräänseks «lemmikuks» sai Kantrekülas s-tähena looklev Side tänav, mille läbimist võib tinglikult maastikuetapiks nimetada. Üsna valus oli sõita mööda Suur-Kaare tänavat teadmisega, et sama teed mööda veavad kiirabiautod patsiente – nood võivad seal auto lakke põrgates küll märkimisväärseid lisatraumasid saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles