Repliik: Tasuta töö tasub end kord ära

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Mahov
Sten Mahov Foto: Elmo Riig / Sakala

Mida soojemaks lähevad ilmad, seda sagedamini juhtun lugema kirjatükke neist noortest, kes on küll ülikooli lõpetanud, kuid keda keegi ei taha väheste kogemuste tõttu tööle võtta.

Ülikoolis arvasin ka mina, et võin pärast lõpetamist nii mõnegi ukse uljalt lahti lüüa. Paraku see nõnda lihtne siiski polnud. Mäletan ühe karjäärinõustaja ütlust, et vahel peab edasiminekuks ühe sammu tagasi astuma ja kui sellest ei piisa, siis teisegi. Eks ole tõsi, et kui sul suuri kogemusi või tutvusi ette näidata pole, võib töökoha leidmine raskeks osutuda.

Arvan, et ülikooliajal ja vahetult pärast lõpetamist tasub mõelda erialasele tasuta tööle: käia end praktikale pakkumas ja hea õnne korral muudkui harjutada. Selle saab hiljem ju ka CV-sse kirja panna ning järgmisel korral mõnele ametikohale kandideerides on võimalus väljavalituks osutuda tükk maad suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles