Uueveskil kadus seitse mändi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövraie Uueveski männikus.
Röövraie Uueveski männikus. Foto: Elmo Riig

Uueveski männikusse jalutama juhtunud linnavalitsuse ametnik avastas, et keegi oli seal salaja maha võtnud seitse mändi. Osa puudest vedeles veel maas ning osa oli sündmuskohalt ära viidud

Juhuslikult piirkonnas jalutanud linnavalitsuse haljastuse spetsialist Age Alas leidis enda sõnul männikust seitse värskelt maha raiutud puud. «Minuga oli kaasas inimene, kes teadis rääkida, et 17. veebruaril tehti seal raiet, männikut läbival kõnniteel oli siis hele maastikuauto. Järgmisel päeval oli puit ära veetud, kuid samas seisab osa sellest palgina maas ja männiku all on ka oksahunnikuid,» rääkis Alas.

Ametniku sõnul ei ole linnas salaja puude langetamiseks mingit põhjust, sest olemasolev raielubade väljastamise kord ei ole kuigi keeruline ning kui raiumine on põhjendatud, saab see kiiresti vormistatud. Samuti on raieluba tasuta.

«Minuga ühendust võttes võib leida võimaluse teha linna maalt küttepuid seaduslikult,» sõnas Alas. «Sooviksin, et raiet teinud inimesed endast ise märku annaksid, et teo asjaolude ja motiivide üle rahulikult arutleda. Samuti ootame, et pealtnägijad endast teada annaksid.»

Alase sõnul ei ole antud juhtumiga tekitatud suurt materiaalset kahju, sest seitse mändi on maha võetud enam-vähem korralikult. «Asi on põhimõttes,» sõnas Alas. «Üks raiub seitse puud, aga kümne peale tuleks seitsekümmend, mis on juba märkimisväärne kahju. Moraalset kahju ei mõõda sealjuures keegi, aga ka see on kahju.»

Raiujat oodatakse oma tegu ausalt üles tunnistama. Selleks tuleks ühendust võtta Viljandi linnavalitsuse haljastuse spetsialisti Age Alasega telefonil 43 54 756 või e-posti aadressil age.alas@viljandi.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles