Pensionipäev algas suurema sabata

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kell 10 Viljandi Swedbanki kontori rahaautomaatide juures pensionipäevale omaseid pikki järjekordi ei olnud.
Eile kell 10 Viljandi Swedbanki kontori rahaautomaatide juures pensionipäevale omaseid pikki järjekordi ei olnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile said pensionärid senisest pisut suurema pensionisumma, kuid hommikul ei olnud Viljandi pangakontorites rahaautomaatide lähedal tavapäraseid pikki järjekordi näha.

Sellest kuust kasvasid vanaduspensionid 5,8 protsenti ning keskmine pension on nüüd 354 eurot. Ametlik pensionipäev on küll alles täna, kuid raha kanti inimeste kontodele juba eile. Sotsiaalministeerium märkis eile, et kui pensionid kohe hommikuks kohale jõudnud ei ole, laekuvad need päeva jooksul.

«Iga eakas soovib ikka oma silmaga veenduda, kui palju pension tõusis. Nii on arusaadavalt selle nädala lõpul huvi väga suur, et teada saada, kui palju kontole raha laekus,» ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles