Linn ootab peenra rajamisel kodanike abi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsus soovib rajada Jaani kiriku ja Ingeri maja vahelisele alale püsipeenra ning plaani elluviimiseks oodatakse linlastelt nende aedadest ülejäävaid taimi.

Kui seni on vanalinnas paikneval rohelisel alal ilutsenud suvelilled, siis nüüd on need plaanis vahetada püsivamate taimede vastu. Linnavalitsuse haljastuse spetsialisti Age Alase sõnul asub osaühing Floreas Viljandi peenart rajama mai esimesel poolel.

«Praegu ootame, et kodanikud, kellel on aias püsitaimi, mis tuleb eemaldada, kuid mida nad ära visata ei raatsi, annaksid endast teada,» ütles Alas. Tema sõnul on oluline, et haljastajad teaksid, milliste taimedega arvestada, nii on võimalik peenar enne tööde algust valmis kujundada.

Haljastusspetsialisti sõnul ei põlata ära ühtegi taime, kuid oluline on, et need oleksid vastupidavad. «Eelistame taimi, mis peavad meie kliimas hästi vastu ja mida on lihtne hooldada.»

Oma taimedest saab teada anda Age Alasele aadressil age.alas@viljandi.ee või telefonil 5865 0636.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles