Sissemurdmised panid poepidaja võrke paigaldama

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsi A ja O on üks neid tarbijate ühistu poode, mille ustele ja akendele on paigaldatud turvavõrgud.
Ramsi A ja O on üks neid tarbijate ühistu poode, mille ustele ja akendele on paigaldatud turvavõrgud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimasel paaril aastal on vargad kauplustesse murdmiseks lõhkunud ukseklaase ning et uusi kuritöid ennetada, on Viljandi Tarbijate Ühistu enamiku poodide ustele ja akendele pannud turvavõrgu.

Mullu 18. aprillil murdis vargakamp väikese ajavahega sisse lausa mitmesse Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) kauplusesse. Just see episood ajendas VTÜ juhatuse esimehe Priit Aule sõnul ühistut poodide akendele ja ustele võrke paigaldama. Parasjagu saavad vargakindlamaks Mustla ja Suure-Jaani Konsum ning Kantreküla A ja O.

Viimastel aastatel poodides toime pandud varguste ja lõhkumiste nimekiri on üsna pikk.

12. märtsil mõisteti Viljandi kohtumajas süüdi 23-aastane Vaido, kes oli tänavu 18. jaanuari varahommikul puruks löönud Võhma Konsumi klaasi, tunginud poodi sisse, lõhkunud seal vitriini ning varastanud neli pudelit viskit. Kui vargusega tekitatud kahju suuruseks hinnati 44,34 eurot, siis lõhkumisega tekitatud kahju suurus küündis 1086,07 euroni. Mehele määrati karistuseks kolmekuuline tingimisi vangistus 18-kuulise katseajaga.

Vaido pole sugugi ainus varas, kes on VTÜ poode viimase paari aasta jooksul rüüstanud. Näiteks 2012. aasta 11. juuli ööl tungisid kurjategijad Mustla Konsumisse, kust püüdsid kätte saada seifi. See neil küll ei õnnestunud, aga varguskatse käigus lõhutud uksed tähendasid siiski arvestatavat kahju.

2012. aasta 11. ja 12. augustil tungisid kolm noort meest, neist üks alaealine, kahel ööl järjest sisse Võhma Konsumisse. Esimesel korral lõhkusid nad akna ja varastasid suure koguse suitsu. Teisel ööl eemaldasid nad lõhutud akna eest vineerplaadi ja panid pihta nii tubakatooteid kui alkoholi. Kokku 1345,25 euro eest kahju tekitanud noormeestele määrati karistus mullu novembris.

Ka Abja Tarbijate Ühistu poodidesse on sisse murtud, kuid ühistu juhataja Laili Lambi sõnul pole selliste juhtumite sagenemist viimasel paaril aastal tema hinnangul tunda olnud. Enamikul ühistu poodidest on Lambi sõnul akende ees juba vanast ajast pärinevad trellid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles