Elektrooniline haigusleht aitab raha kiiremini kontole

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline asjaajamine on juba mõnda aega paberimajanduse tiibu kärpinud. Nüüd saavad tööandjad riigiportaali vahendusel ka haiguslehti haigekassale edastada.
Elektrooniline asjaajamine on juba mõnda aega paberimajanduse tiibu kärpinud. Nüüd saavad tööandjad riigiportaali vahendusel ka haiguslehti haigekassale edastada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haigekassa juurutab elektroonilist töövõimetuslehte, mille kasutuselevõtt tähendab tavainimesele eelkõige seda, et hüvitise pangakontole laekumist ei pea enam ootama nädalaid, nagu on seni haiguste kõrg­ajal juhtunud.

Kui seni on meil tulnud töövõimetus- või hoolduslehel olemise järel tervena taas perearsti juurde minna, et ära tuua paberil haigusleht, siis nüüd on see vajadus kadumas. Nimelt on haigekassa paberil esitatavat töövõimetuslehte asendamas internetis liikuva e-lehega.

Tänavu võivad tööandjad selle süsteemiga liituda, aga tuleval aastal kaob kõigil paberil töövõimetuslehtede haigekassale esitamise kohustus. Seega ei väljasta arstid siis enam paberil töövõimetuslehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles