Margus Hundi tulemus jäi napilt alla 60 meetri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: Toomas Huik.

Viljandimaa parima kettaheitja selgitamine lõppes neljapäeval väikese segadusega, sest kohtunikud eksisid algul võitja Margus Hundi parima kettakaare tulemuse mõõtmisega.

Neljapäeval alanud Viljandimaa kergejõustiku meistrivõistluste peaalaks kujunes kettaheitevõistlus, kus stardis oli ka sel nädalal maakonna rekordi üle 60 meetri joone viinud Margus Hunt. Täna jäi tema võidutulemuseks 59.97, ehkki algselt tahtsid kohtunikud võitja parimaks heiteks mõõta 59.32.

Et maakonna võistlustel pole kohtunikel kasutada elektroonilist mõõtesüsteemi, kasutati vana ja äraproovitud tehnikat, kus võistlejad tegid esmalt oma heited ära ning väljakohtunik märkis iga sportlase puhul ära tema parima katse maandumiskoha.

Margus Hundi kaks parimat sooritust tulid viimaste katsetega. Eelviimasel katsel lendas tema ketas heitesektori serva, 60 meetri piiri lähedale. Viimasel katsel maandus ketas aga keset sektorit ning väljakukohtunikule tundus, et see oli varasemast lühem.

Maandumiskohta märkasid aga ka staadionil olnud kaks kergejõustikutreenerit, kes koha ära tähistasid ja kui kohtunikud olid üle mõõtnud Hundi eelviimase katse tulemuse ja saanud algul võiduheite pikkuseks 59.32, siis palusid treenerid ka meistri viimase katse üle mõõta. Selgus, et see oli 59.97.

Pärast mõningast vaidlust otsustasid kohtunikud, et treeneritel oli õigus ja maakonna meistritiitel läks Hundile heitega, mis jäi vaid kolm sentimeetrit alla 60 meetri.

Margus Hunt leidis pärast võistlust, et väljakukohtuniku eksitus oli inimlik viga ja tal polnud kohtunike tööle etteheiteid.

Meistrivõistlused jätkuvad reedel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles