Järvest muda pumpamine osutus arvatust kaks korda odavamaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muda pumbatakse kunstmuruväljaku taha alale, mida on pinnasega täidetud juba paar aastat. Tulevikus peaks sealt minema Pikka tänavat ja randa ühendav promenaad.
Muda pumbatakse kunstmuruväljaku taha alale, mida on pinnasega täidetud juba paar aastat. Tulevikus peaks sealt minema Pikka tänavat ja randa ühendav promenaad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui eelmise aasta keskel Viljandi ranna puhastamiseks tehtud hinnapakkumisi avati, oli odavaim neist üle kahe korra kallim, kui linna rahakott kannataks. Seekord ümbrikuid avades selgus, et töö on arvatust kaks korda odavam.

Hinna alanemise peaaegu 250 000 euro võrra tingis muutunud mudapumpamise tehnoloogia ning esialgsest väiksem ala, mida mudast tühjaks tahetakse saada.

Kui eelmise aasta suvel sai linnavalitsus parimaks hinnapakkumiseks 318 000 eurot, siis nüüd on osaühing De Visu valmis rannas 2900 ruutmeetri suurusel alal muda liiva vastu vahetama 74 000 euro eest. Linnaeelarves oli töö hinnaks prognoositud 150 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles