Talunikud panevad end kutseoskustes proovile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna on Järvamaal Säreveres kümnes noortalunike kutseoskuste võistlus, kus teistega võtavad mõõtu Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilased.

Lisaks teadmiste testile ja arvuti kasutamise oskusele pannakse noortalunikud proovile põllukultuuride tundmises, veiste eluskaalu määramises, traktori täpsussõidus ja kartulinoppimises. Veel tuleb sammudega määrata põllu suurus, haakida traktorile põllutööriistu, saagida käsisaega palki ja ära tunda endisaegseid majapidamisriistu.
Võistlusel osalevad maamajanduslike kutseõppeasutuste õpilased, Eesti maaülikooli tudengid ja noortalunikud vanuses kuni 40 aastat. Olustvere teenindus- ja maamajanduskool paneb välja kümneliikmelise esinduse, sellest enamik on teise kursuse õpilased.
«Õpilased lähevad võistlusele, et suhelda oma valdkonna teiste koolide õpilastega ning veeta üks toimekas ja mõnus päev pärast pikka kooliaastat,» rääkis Olustvere õppeosakonna sekretär Helme Uusen.
Olustvere õpilased lähevad mõõduvõtule, lootes saada parimat kohta. Trumpidena on kaasas eelmise aasta võistlusel edukalt esinenud Robert Peetson, Taivo Soots, Jaan Soosaar, Martin Susi ja Mikk Ott. Naistalunikke Olustvere võistkonnas tänavu ei ole.
Kümne ala kokkuvõttes selgitatakse välja parim peremees ja perenaine. Valdavalt kandideerivad tiitlitele õpilased, kuid teiste seas on ka üks noortalunik Järvamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles