Ellipsi naised aitavad noortel elu alustada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Hinrikus
Eve Hinrikus Foto: Elmo Riig / Sakala

Lions-klubi Viljandi Ellips liikmed müüvad hansapäevadel raamatuid ja koguvad annetusi, et saadud tulu eest aidata Viiratsi lastekodust ellu astuvaid noori.

Lions-klubi heategevustelk on Viljandis Bonifatiuse gildi ees parkimisplatsil avatud  laupäeval ja pühapäeval. Naisklubi liikmed müüvad seal raamatuid, mille autorid on hiljuti Viljandisse kolinud Epp ja Justin Petrone. Iga eksemplari hinnast läheb 25 krooni Viiratsi lastekodulaste toetuseks.

Soovijad saavad telgis teha ka niisama annetusi ning kaasa lüüa muudes heategevuslikes ettevõtmistes.

LC Viljandi Ellipsi heategevuskomisjoni liikme Eve Hinrikuse sõnul kasutatakse hansapäevadel kogunevat raha selleks, et aidata ka tänavu lastekodust ellu astuvaid noori.

«Seekord on meie tähelepanu suunatud tublidele lastele, kes soovivad minna edasi õppima,» selgitas Hinrikus. «Soovime pakkuda neile tuge elamiseks: noortel on ju vaja raha ka söögi ja ühiselamukoha eest tasumiseks.»

Ellipsi liikme sõnul on lastekodus kasvanud inimesed rääkinud, et kõige keerulisem aeg nende elus oli paar lastekodust lahkumisele järgnenud aastat. «Nad olid siis nagu vette visatud, ei osanud omapäi hakkama saada,» selgitas Hinrikus.

Just sel põhjusel võttiski LC Viljandi Ellips aastaid tagasi vastu otsuse toetada noori, kelle selja taga lastekodu uks kinni on langenud. 2004. aastast on klubi liikmed nõu ja jõuga aidanud umbes seitset elluastujat.

«Püüame oma klubiga olla lastekodulapsele see pere, kelle juurde ta oma murega võib pöörduda,» selgitas Eve Hinrikus.

Lions-klubi toetus tähendab seda, et abistajad püüavad lastekodulapsele anda pigem õnge, mille abiga ennast jalule aidata.

«Tänu lastekodu kasvatajatele oleme kursis sellega, millised on nende noorte vajadused ja soovid,» selgitas Eve Hinrikus. «Mitmel lapsel oleme näiteks kinni maksnud autokooli, kust saadud juhiluba suurendab kohe tööleidmise võimalusi. Oleme aidanud ka dokumente korda ajada, elu- ja töökohta leida ning elamist sisustada.»

Kõige tähtsamaks abistamise tingimuseks on aitajad seadnud selle, et laps peab ise abi tahtma ning näitama, et ta on valmis oma tuleviku nimel pingutama.

«Vägisi ei sunni me kedagi endaga koostööd tegema,» toonitas Hinrikus ning nentis, et ette on tulnud ka selliseid olukordi, kus mõni lastekodulaps ei ole suutnud või osanud talle pakutud abi vastu võtta.

Raha korjates on Viljandi Ellipsi naised tihti kuulnud arvamust, et lastekodulapsi toetatakse niigi palju.

«Neid toetatakse, aga ainult nii kaua, kuni nad on lastekodus. Kui noored sellest uksest välja astuvad, ulub nende selja taga tuul,» sõnas heategevuskomisjoni liige. «Paljud lapsed on valmis ise palju pingutama, et leida tööd ja elukohta, kuid tänapäeval pole see kerge. Tahamegi aidata neil sellega hakkama saada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles