Repliik: Rõõm muusikast

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti pop- ja rokkmuusikal on käes ühed viimaste aastakümnete paremad ajad. Näiteid selle kohta pole sugugi raske leida.

Viimane «Superstaari» saade näitas ootamatult tugevat kvaliteeti, tuues avalikkuse ette hulga omanäolisi lauljaid. Põnevamad neist said õige pea juba järgmise võimaluse end proovile panna: osaleda korralikult uuendatud eurolauluvõistlusel. Seal jõudis laiema publiku ette veel teisigi uusi ja andekaid artiste. Värskete ja omanäoliste albumitega on meie kopitanud muusikaturgu rikastanud HU?, Malcolm Lincoln, Lenna, Röövel Ööbik ja mitmed teised.

Ja justkui kirss koogi peal on avalik-õigusliku televisiooni teisipäevaõhtune muusikavideote saade «Eesti TOP 7». See peaks täitma kurva tühimiku, mis jäi MTV Eesti sulgemise järel.

Vormiliselt justkui kunagise menusaate «7 vaprat» järglane, on «Eesti TOP 7» sisult sootuks teine. Loodetavasti jätkatakse samas stiilis ning keskendutakse noorele muusikale ja korralikele videotele, jättes laada- ja taidlusbändid kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles